tirsdag 27. oktober 2009

Hvor ferden skal gå er det ingen som vet…

På systua er det Randi som er sjefen, og styrer skuta. IMG_6702

Hun er kreativ inspirator,humørspreder og vår mønsterdesigner. Stadig triller det ut nye ideer av skipssekken hennes. Hvor ferden gjennom syarbeidet skal gå vet ingen av oss på forhånd. Kursen justeres stadig underveis. Kanskje ender vi opp på en øde øy?  Iallefall et helt annet sted enn vi først trodde, selv om vi kommer trygt i havn til slutt.

randi

Det å ikke kunne planlegge sømprosessen på forhånd gjør at vi må tørre å legge ut på ferden gjennom ukjent farvann. Randi leder oss trygt gjennom opprørt hav underveis .Gamle tankemønstre brytes og grenser blir tøyd. Inngrodde regler og normer for sømarbeid som vi har lært fra før kastes over bord! Her skal nye ideer fiskes, bearbeides på reisen og hales i land. En befriende, men krevende prosess både sømteknisk og ikke minst på det personlige planet.

IMG_6558 

Kanskje kan vi tørre å legge ut fra en trygg kai. Peile en ny kurs på livets hav og seile ut i hverdagen med flagget til topps. Hilse verden og si :“Hei! Her er jeg! Dette er meg. ”

blomst

Så i dag får Randi en stor blomst! For glede, utfordringer, kreativitet, omsorg og ny lærdom vi kan ta med oss videre i livet.      

Beate

Untitled 2

torsdag 22. oktober 2009

Velkommen til Sidebygningens sting og ting.

Sidebygningens kulturverksted holder til i et koselig og gammelt gulmalt trehus på Teie i Tønsberg. Huset er sidebygningen til Teie hovedgård, og har slik fått navnet sitt. Kulturvekstedet er en av mange aktivitetstilbud på huset. Vil du lese mer om Sidebygningen generelt kan du bruke linken her.

 bildesidebygn

Kulturverkstedet holder til i andre etasje i en nydelig lys systue. Vi syr skjørt og frakker, vesker og noe kjoler, også liker vi å være litt gærne…

pikene på broen

…både i uttrykk, farger, materialer og i hverdagen på systua. Å jobbe kreativt skapende på den måten vi gjør på systua gir mestringsfølelse  og glede. sidebygningen 20082009 003Hver dag utfordres vi rent sømteknisk og vel så mye på det personlige planet.  Egne grenser tøyes stadig. Vi erfarer at alt er mulig bare vi tør å gripe mulighetene når de dukker opp, og at det ikke finnes andre begrensninger enn dem vi setter for oss selv. 

Manekeng vår 2006 a

Det å kunne fordype seg i kreativ søm er en frigjørende prosess.  Når hendene går får tankene og hodet fri.  Bekymringer og hverdagsproblemer forsvinner. Vi er intenst tilstede i øyeblikket. Tiden flyr uten at vi er klar over det. Opplevelsen av mestring er stor. En slik tilstand betegnes som “flow” , en flyt tilstand.

sidemontasje

I dag fikk du en liten smakebit av hva vi driver med på kulturverkstedet. Vi håper det falt i smak, og vil i tida fremover vise i bloggen noe av det vi driver med, av det vi syr og hva som forgår av aktiviteter som for eksempel motevisninger.

Sidebygningen